Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546
info@example.com

Related Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

TANNKRONE

Dersom du har en tann hvor store deler av tannsubstansen er skadet vil det ikke alltid være mulig å gjennomføre en tannfylling. Løsningen vil da være å lage en tannkrone som vil fungere som en tannerstatter. Ved hjelp av en krone vil funksjon og utseende til tannen kunne gjenopprettes.

Prosedyre for utforming av en tannkrone

Ved behov for en tannkrone vil tannlegen forme tannen slik at en tannkrone vil kunne passe. En avstøpning tas deretter av tannen før denne sendes til en tanntekniker. Basert på avstøpningen vil tannteknikeren kunne utforme en tannkrone i forhåndsbestemt materiale. Tannkronen påføres deretter den skadde tannen og vil fungere som et beskyttende skall. Merk at tannkroner ikke forhindrer tilfeller av karies, og at du må sørge for å forebygge dette selv.

Ulike typer tannkroner

Kroner kan lages av ulike typer materiale som har sine unike egenskaper. Metallkeram er den vanligste typen på markedet i dag, og denne dekkes med porselen for å ikke skille seg ut. Kroner i helkeram regnes som mest naturtro, mens en gullkrone regnes som et mindre estetisk pent, men trygt, valg. Stiftkrone er også en type som benyttes dersom tannen ikke er kapabel til å bære en krone. Sammen vil vi komme frem til den typen krone som passer best for deg og ditt behov.

Ta kontakt i dag for timebestilling.