Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546
info@example.com

Related Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

ROTFYLLING

Dersom du opplever store smerter eller ubehag i en tann vil det kunne være en rekke ulike årsaker til dette. En mulig årsak du ikke må overse er en betent eller infisert nerve. Dersom dette skulle være tilfellet kan det være nødvendig å foreta en rotfylling for å beholde tannen.

Prosedyre ved rotfylling

Helt enkelt forklart innebærer en rotfylling at nerven fjernes og at rotkanalen fylles igjen med et fyllingsmateriale. Avslutningsvis vil tannkronen repareres med en fylling eller krone. Det vil være smertefritt i de fleste tilfeller ettersom lokalbedøvelse benyttes, og i etterkant må det påberegnes et par dager med ømhet. Rotfylling er et svært vanlig inngrep som vanligvis gjennomføres over ett til to besøk, men dette avhenger av hvor omfattende behandlingsbehovet er.

Symptomer du ikke bør overse

Ofte kan behovet for rotfylling kobles til dype karies eller slag mot tennene, men dette er ikke alltid tilfellet. Det kan være du vil oppleve tannpine, ubehag ved varm eller kald påvirkning, ømhet ved tygging eller kjevesmerter. Det er også mulig at du vil være smertefri. Ettersom en ubehandlet infeksjon i nerven vil kunne spre seg er det svært viktig at du tar kontakt med en tannlege snarest. En konsultasjon vil kunne avdekker behov for behandling.

Ta kontakt i dag for timebestilling.