Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546
info@example.com

Related Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

FYLLING

Tannfylling assosieres gjerne med tannråte eller hull i tennene, og det er en type behandling som er svært vanlig i Norge. For å sette det i perspektiv var det i 2016 kun 24% av landets 18-åringer som aldri hadde hatt hull i tennene. Ettersom tannfylling derav er noe mange vil måtte oppsøke tannlege for i løpet av livet, er det også essensielt å være klar over hva dette innebærer.

Prosedyre ved tannfylling

Tannfylling er rett og slett bruk av tannfyllingsmateriale for å erstatte tapet av tannsubstans, noe som gjerne er nødvendig etter tannråte eller store kariesangrep i tennene. Det er et inngrep som ikke krever mye tid, men som vil spare deg for mye smerter og senere plager. Tannfyllingen forsegler det karies-utsatte området, i tillegg til at tannen får tilbake sin normale funksjon og form. Merk at tannfylling ikke vil forhindre nye tilfeller av karies, og at du må sørge for å forebygge dette selv.

Ulike tannfyllingsmaterialer

Det benyttes et kunstig materiale ved en slik behandling. Kompositt (plast) og glassionomer er mest brukt i dag og regnes også som mer kosmetisk pene enn alternativene. I noen tilfeller benyttes også gull og porselen, men dette er mer omfattende ettersom det krever avstøpning for utforming av restaureringer av tanntekniker. Vi benytter oss selvsagt kun av materialer som er godkjent av Sosial- og Helsedepartementet.

Ta kontakt i dag for timebestilling.